Verslag Roparun 2015

Roparun 2015

Verslag, opgesteld door onze teamcaptain, Piet Lokhorst

Na afloop van het RopaRun (RR) evenement 2015 wil ik graag even terug kijken hoe het verloop is geweest van ons team.

Na de RR editie van 2014 moest ik pijnlijk concluderen dat de meerderheid van de teamleden ervoor gekozen hebben 2015 niet meer mee te doen. Omdat er vaker spraken van is geweest om Hamburg een keer te lopen, ben ik tijdens de afsluitende BBQ van 2014 aan het lobbyen geweest wie er 2015 meegaan naar Hamburg. Dit maakte toch gevoelens los, dat er enkele mensen over stag gingen, en aangaven “ als we 2015 vanuit Hamburg vertrekken ga ik mee”. Onze teamcaptain (die 3 jaar erg veel gedaan heeft voor het team!!) was er ook mee gestopt. En nu, hoe gaan we verder? Als we als team gebruik wilde maken van het voorkeursrecht om te kunnen kiezen Parijs/Hamburg moesten we voor 9-9-2014 ingeschreven zijn. Met een aantal teamleden die door wilde gaan, hebben we besloten ons team onder nr. 257 in te schrijven voor de editie 2015 maar dan vanuit Hamburg. We gaan nieuwe teamleden, ondersteuning en sponsoren zoeken. Met als gevolg dat we weer een volledig team op de been krijgen. Marco Kalshoven sluit als ondernemer van sportclub Do-it aan. Hij biedt teamleden aan gebruik te mogen maken van zijn sportclub voor extra krachttrainingen en de loopband actie.

We besluiten ook om een stichting op te richten. En hebben notaris Pool uit Voorthuizen bereid gevonden om voor nop een stichting op te richten. “St. Ropa Runners Barneveld” wordt een feit. Het bestuur wordt als volgt samen gesteld. Voorzitter: Jan Franken, secretaris: Adri den Dunne en penningmeester: Mirjam de Jong. Het besuur maar ook alle overige teamleden pakken hun taken serieus op. De teambijeenkomsten worden goed bezocht. Er worden sponsoren gezocht, individuele trainingen en gezamenlijke trainingen vinden plaats, het vervoer wordt geregeld, de route wordt op papier en in de Garmin’s gezet, de catering maakt de nodige voorbereidingen. Alles loopt voorspoedig. In de aller laatste week voor vertrek vinden we nog een tweede masseur ter ondersteuning van het hele team.

20 mei hebben we onze laatste teambijeenkomst waar alles nog een keer door genomen wordt. Vrijdag 22 mei wordt bij het HVC alles in gereedheid gebracht voor het vertrek op zaterdagochtend 23 mei om 5.30 uur. Rond 11 uur komen we aan op de startplaats in Hamburg, waar we alles in gereedheid brengen voor de start. Onze catering verzorgd een voortreffelijke pasta maaltijd.

En dan, 12.50 uur, de start van het nieuwe “avontuur voor het leven “ vanuit Hamburg. Wat hebben we met z’n allen genoten. Wat was het mooi op de route. Wat hebben we met z’n alle hart gewerkt om ons avontuur tot een geslaagd avontuur te maken. En dat is gelukt. Ondanks dat we allemaal moe werden, bleven we vrolijk en genieten. De snelheid van de lopers loog er ook niet om, wat bleek, we waren sneller dan Voorthuizen. SUPERRRRR….

Dit was mijn 4de RR, elk jaar met nieuwe mensen. Wat mij blijft verbazen, is dat wie er ook bij komt, het klikt gewoon!! We hebben elk jaar weer een geweldig team, een magie, het lijkt dat iedereen van elkaar houd…Geweldig! Allen bedankt voor jullie medewerking, inzet, enthousiasme, vrolijkheid en alles wat ik niet genoemd heb. Helaas ging het op de Coolsingel mis met de val van Corrie (catering). Een gebroken been en arm was het gevolg. Dit was en is een hele domper op alles wat we samen beleeft hebben. Corrie beterschap.

Met hartelijke groet

Piet

Advertenties
%d bloggers liken dit: